header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
 
Mededeling

In memoriam - Paul Benes

Nieuws afbeelding 22-10

Herinnering aan Paul Benes (9 september 1947 - 14 oktober 2023)

 

Leden die al langere tijd lid zijn van de LHC kenden Paul ongetwijfeld. Paul is midden jaren ‘80 lid geworden en kenmerkte zich toen als een enthousiaste speler van veteranen A. Daarnaast was hij jarenlang coach van zijn dochter, en had hij een zeer zichtbare rol tijdens de aanleg van de eerste kunstgrasmat eind jaren ‘90. Een aantal jaren heeft Paul het wedstrijdsecretariaat senioren bemand. Volgens de wedstrijdsecretaris van de zaterdag (ja, ook toen al Anneke!) kon ze met Paul alle kanten op als het maar zijn kant was.

 

Levendige herinneringen bij velen over ‘de Perzische markt’, de plek waar je als club moest zijn voor de teamindelingen door KNHB. Paul kende velen en door zijn charmante en vasthoudende manier van discussiëren wist hij altijd een voor ons gunstige poule-indeling te krijgen, zoveel mogelijk tegen dezelfde teams als altijd. Hiermee was dan de basis gelegd voor weer een mooi seizoen.

 

In 1996 richtte Paul Veteranen L (nu H45) op. Tot het einde van zijn hockeycarrière was hij laatste man, strafcornerspecialist en vooral aanvoerder. De laatste jaren als actieve hockeyer kreeg hij het fysiek moeilijker. De tocht van het achterveld naar de vijandelijke cirkel duurde steeds langer en z’n scoringspercentage liep terug. Toen daar door een teamgenoot een opmerking over werd gemaakt, was ons antwoord: traditie, zo doorgaan, er gaat er vast ooit wel weer een in. Zo niet, dan maar niet.

 

Als aanvoerder bemoeide Paul zich niet met de opstelling. Niet met de tactiek, hij liet het spel het spel: 11 kerels tussen de 50 en 75 moeten wijs genoeg zijn. Het ging Paul in de eerste plaats om de ontmoeting, om de verbinding met elkaar en met de tegenstanders.

 

Hij oogde flegmatiek als aanvoerder. Maar op de wedstrijddag waren we altijd met minimaal 11 spelers en was om de wedstrijd heen ook alles geregeld, al moest hij daarvoor zelf het clubhuis openen en de ontvangst verzorgen. Dat gaf ons een gevoel van geborgenheid, van veiligheid.

 

Paul was een rustige nooit confronterende en altijd positieve verbinder voor ons.

 

Aanvoerder, heel veel dank, namens generaties spelers van veteranen L,

 

Julius Kayser


Foto Paul Benes