header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
 
Mededeling

Het regent herfstkampioenen

Nieuws afbeelding 17-10

Het was een stralende hockeydag afgelopen weekend op onze velden, en tegelijkertijd regende het herfstkampioenen. Ze kwamen zelfs met bakken uit de lucht! Maar liefst zeven (!) jeugdteams konden zichzelf kampioen noemen na het eerste gedeelte van de hockeycompetitie. De sportieve prestaties zijn verricht door meiden én jongens, uit verschillende leeftijdsklassen en competitieniveaus. Wat een toppers! 

 

Meisjes onder 18-1 gaat landelijke subtop spelen

Het team MO18-1 heeft een wel heel bijzondere prestatie neergezet. Met hun nummer 1 positie hebben zij zich geplaatst voor de landelijke subtopklasse. Gefeliciteerd meiden! Niet alleen voor jullie, maar ook voor de LHC is dit heel speciaal; de laatste keer dat een team op dit niveau speelde was in 2013 door de toenmalige Jongens A1.

 

Nog meer teams op het erepodium

Ook de meisjesteams MO18-3, MO12-1 en MO12-2 zijn dit weekend herfstkampioen geworden. MO12-1 won met 9-1 van HCHN uit Nijverdal en MO12-2 won nipt van Kampen met 4-3 maar dat was voldoende voor de nummer 1 positie. MO16-1 wist de herfsttitel al eerder zeker te stellen, toen zij met een monsterscore van 15-0 vorige week al wonnen van hun tegenstander.

 

Ook de jongensteams in de Onder 16-leeftijdscategorie pakte de titel. JO16-1 won met 9-0 tegen Bully en bereikten de eerste plek in de competitie. De JO12-2 maakten het nog spannend; de laatste wedstrijd werd weliswaar niet gewonnen, maar het was genoeg om op de nummer 1 plek te blijven.

 

De veldcompetitie is nog niet afgelopen en wordt na de herfstvakantie weer vervolgd op het veld.

 

Ook winnaars buiten het veld

"Natuurlijk zijn we trots op de sportieve prestaties van deze teams, dat hebben zij samen geweldig gedaan, maar we zijn niet minder trots op al die andere teams! Op het veld en daarbuiten maken de tientallen teams lol, en leren ze elke week met en van elkaar op allerlei vlakken. Soms moet je incasseren, maar vooral samenwerken en gelukkig gebeurt dat met veel plezier”, aldus Marieke Leussink namens het bestuur van de LHC.

Jong geleerd...? 

 

"De oudere jeugdleden leren hun ervaring over te brengen als hulptrainers aan de Jongste Jeugd; het is ontzettend leuk om die dynamiek te zien. Als de hulptrainers ineens langs de lijn staan bij de wedstrijd van ‘hun’ jongens of meiden en ze aanmoedigen, dan doet dat wat! Zo wordt het bovendien voor iedereen extra leuk om mee te doen met de sociale activiteiten, zoals de Halloween avond binnenkort.”

 

Wil jij ook (weer) gaan hockeyen?

Ondanks dat het seizoen bezig is, zijn nieuwe leden welkom. De allerkleinsten, de Kabouters en Benjamins (kleuters en groep 3), trappen de zaterdagochtend af om 0830 uur met hun training. Speciaal voor (oudere) jeugdleden is er een beginnerstraining om samen een start te kunnen maken met speciale tips en oefeningen. Overigens zijn senioren en veteranen ook van harte welkom om (weer) mee te hockeyen. Neem contact op met [email protected]voor meer informatie.