header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
 
Mededeling

Update hockeyen in coronatijd en ander LHC nieuws- de digitale Kreet

Nieuws afbeelding 17-11 We zijn nog maar een paar weken verder sinds de laatste LHC Kreet, en in die weken draaide het om veranderende coronamaatregelen en creatief blijven. Het was een kwestie van schakelen, bijstellen en waar mogelijk: gaan! Want als LHC willen we actief en op een veilige manier het hockeyen blijven stimuleren. Sporten én actief zijn op de club houdt ons fit, fysiek en mentaal.
 
Steeds wanneer de regels wijzigen, hebben bestuur en TC een hotline; alles om die tik uit te delen aan het virus en tegelijkertijd kijken hoe we actief kunnen blijven op het hockeyveld. Daarbij wordt iedereen getest op de flexibiliteit. Bestuur, commissies én leden en hun begeleiders. Spelen we wel of niet, kan dit blijven doorgaan, waar mag ik komen en met wie, etc. Niet altijd makkelijk en leuk, maar we zijn blij dat we nog steeds mogen hockeyen! Een dank-je-wel is op z’n plek: dank aan allen voor jullie flexibiliteit en hulp; laten we positief blijven en kijken naar wat kán.


Hockeyen in winter 2020/2021
Het zijn onzekere tijden voor iedereen. Zoals gezegd zetten we ons volop in om zoveel mogelijk te blijven hockeyen, binnen de geldende maatregelen, en dit willen we blijven aanbieden tegen zo laag mogelijke kosten. Zo hadden we eerder al besloten om zaalhockey af te zeggen en wél te blijven hockeyen op het veld deze winter – mits dit mag. Voor de competitie zijn we ook afhankelijk van de KNHB. Zij hebben inmiddels hun route vanaf januari uitgestippeld, en omdat we nog niet precies weten wat dan kan en mag, moeten we wel nog een slag om de arm houden.

KNHB koers voor winter 2021: reguliere competitie voortzetten
Dit seizoen spelen we geen zaalhockey en de KNHB organiseert geen alternatieve wintercompetitie op het veld. Wél zet de KNHB in op hervatting van de reguliere competitie per januari 2021 - mits dit mag. Dat betekent dat wij als LHC de periode van de herfstvakantie tot aan januari zelf overbruggen met de volgende activiteiten.

1. Trainingen jeugd 
De trainingen van de jeugd blijven zo lang mogelijk doorgaan. Ook in november blijven de teams die twee keer per week trainen dit ook doen. Vanaf 30 november gaat iedereen terug naar één keer per week trainen, wat we normaal gesproken ook doen in de winterperiode.
 
De E-Jeugd krijgt speciale keeperstrainingen aangeboden op 27 november en 11 december. 

2. Wedstrijden jeugd 
Zolang de competitie nog niet is hervat, blijven we wedstrijden zoveel mogelijk zelf faciliteren. De KNHB gaat uit van een eventuele herstart per januari, daarom bekijken wij nu de periode tot het einde van dit jaar. Zodra meer duidelijk is voor de periode daarna, laten we dat weten! Als de competitie in januari nog niet start, gaan we door met eigen wedstrijden.

Tot aan eind van het jaar gaat de frequentie naar iedere 14 dagen wedstrijden spelen, dus: 28 november en 12 december zijn zaterdag hockeydag! Omdat vriendschappelijke wedstrijden in de regio niet mogen, zoeken we onderling de competitie op. We gaan hier een leuke draai aan geven met themadagen. Hoe dat eruit komt te zien blijft nog even een verrassing…

3. Senioren
Goed nieuws! De overheid geeft weer groen licht voor het trainen in groepjes van vier; wij bieden de trainingen voor senioren ook weer aan binnen deze restrictie. De afgelopen weken bleken daar al leuke en uitdagende trainingen uit voort te komen, dus dat pakken we weer op! Wedstrijden zijn nog niet toegestaan; hierin wachten we op verdere verruimingen voor het hervatten van de competitie of het optuigen van eventuele vriendschappelijke wedstrijden.Een kijkje in de kas en iets extra's bieden
Ook in financieel opzicht zijn het onzekere tijden, voor leden en voor de club. Daarom geven we een tussentijds inkijkje in hoe we er financieel voorstaan. Als club missen we de inkomsten van de bar en de meeste kosten lopen door. We hebben aanspraak gemaakt op enkele subsidies en door een voorzichtig financieel beleid hoeven we ons als club op dit moment geen zorgen te maken over de financiële situatie.

Normaal gesproken gaan we nu voor een paar maanden de winterstop in of spelen we zaalcompetitie, waarvoor een aparte contributie geldt. In deze coronatijd willen we graag wat extra’s doen voor onze leden door veldhockey in de wintermaanden mogelijk te maken. Omdat we het blijven sporten in coronatijd én de verbondenheid met de LHC belangrijk vinden, brengen we voor deze winterperiode géén extra contributie in rekening.


Support de LHC via Club van 100
Wil je – als familie, als team of als ondernemer – de club in deze tijd tóch financieel steunen? Dat kan via de Club van 100. 

Deze groep mensen en bedrijven draagt de LHC een warm hart toe en legt (jaarlijks) €100 in, waarvan we mooie dingen voor de club realiseren. Wil je de LHC ook supporten? Contact dan Boudewijn van Vilsteren.


Pieten op de LHC
Sint en Piet zijn weer in het land! Normaalgesproken komen zij naar de LHC om de jongste leden te verrassen. Maar dankzij het Sinterklaasjournaal weten we dat óók de Sint dit jaar thuiswerkt en dus niet op pad gaat. Wél zijn de Pieten van plan om weer langs te komen. 

E-Jeugd: 27 november
Benjamins / Kabouters / F-Jeugd: 28 november.


Kort nieuws
De C en D Jeugd krijgt 22 november een gave clinic van Bovelander & Bovelander, gegeven door spelers uit de hoofdklasse. Veel plezier allemaal!

De Grote Clubactie is afgelopen. Alice is bezig met de grote rekensom van wat dit onze clubkas oplevert. Dank allemaal voor jullie inzet!

Onze club draait op vrijwilligers – en die hebben we nooit genoeg! Wil jij je ook inzetten? Bijvoorbeeld voor evenementen (als dat weer kan en mag…), voor sponsoring, als barhoofd of waar jouw passie of expertise ook ligt? Meld je dan bij Alice Kiers.

Wie wordt de sponsor van onze spierballen?

Volgend seizoen gaan we schitteren in een volledig nieuw tenue. De sponsorcommissie is druk bezig het definitieve ontwerp rond te krijgen. 

En… er is nog één plek te verkrijgen voor sponsors: de mouw! Dus wil jij met je bedrijf schitteren op de spierballen van onze hockeykanjers als mouwsponsor? 
Tot slot: MB1 daagt iedereen uit voor de #Jerusalemachallenge
Wat een te gekke actie van de MB1! Zij konden wel wat positiviteit gebruiken en gingen aan het eind van hun training los met de Jerusalema challenge. Deze dans is overgewaaid uit Zuid-Afrika en gaat swingend de wereld over. Echt om blij van te worden! Bekijk het filmpje van de meiden hier, en volg op onze social media kanalen hoe de andere teams de uitdaging aangaan. De keepers én de Kabouters en Benjamins volgden al meteen. En we zagen net nóg een geweldige teamvideo binnenkomen met een wel hele leuke uitdaging daarin...! Check dus gauw social media ;-). Heb je je eigen filmpje, deel die dan. Natuurlijk ook leuk om de andere filmpjes te liken en delen! #lochemsehockeyclub #jerusalemachallenge

Namens bestuur en TC,
 
Blijf gezond en tot gauw op de LHC!

Agenda  
Donderdag 19 november Géén coachavond i.v.m. coronamaatregelen (z.s.m. na hervatting competitie)
Zondag 22 november Hockeyclinic C/D-Jeugd
Vrijdag 27 november Pieten bezoeken E-Jeugd op LHC
Vrijdag 27 november Keeperstraining E-Jeugd
Zaterdag 28 november Pieten bezoeken Benjamins / Kabouters / F-Jeugd op LHC
Zaterdag 28 november Wedstrijddag Jeugd – Themadag
Maandag 30 november Start trainingsfrequentie 1x per week
Vrijdag 11 december Keeperstraining E-Jeugd
Zaterdag 12 december Wedstrijddag Jeugd – Themadag
19 december t/m 3 januari Kerstvakantie – geen hockey-activiteiten
Woensdag 20 januari ALV (voorlopig afhankelijk van coronamaatregelen)