header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
header foto header foto header foto
 
Mededeling

BASISOPLEIDING TRAINERS EN COACHES:

Nieuws afbeelding 12-1

Binnenkort start op de LHC in samenwerking met de KNHB een gratis basisopleiding voor trainers en coaches. Ook serieus geïnteresseerden die volgend seizoen training willen gaan geven of willen coachen zijn van harte welkom. De leerzame workshops worden door externe experts gegeven. Bij deelname is het verplicht beide workshops van elk 2,5 uur bij te wonen, dit wordt dan afgesloten met een certificaat.

Programma:
31 januari: gezamenlijke sessie voor trainers en coaches. Vervolgens: 9 februari trainers en 18 maart coaches.

Bijeenkomst I (31 januari 18.30-21.00 uur): gezamenlijke sessie voor trainers en coaches
*visie op de ontwikkeling van hockeyers; *leeftijd-typische kenmerken; *beginsituatie; *wat is verantwoord training geven en coachen? *veiligheid; *opdrachten

Bijeenkomst II – trainers (9 februari 9.00-11.30 uur) en coaches (18 maart 19.00-21.30 uur)
Tijdens de bijeenkomst voortrainersleert de deelnemer om (vanuit de visie op de ontwikkeling van hockeyers) technische en tactische vaardigheden in verschillende vormen te oefenen. We behandelen onder andere de volgende onderwerpen: *de perfecte training; *wat is training geven? *indeling van de training; *hoe bied ik een oefening aan? *model training geven; *enkele groepsopdrachten.

 

Tijdens de bijeenkomst voorcoacheskrijgen de deelnemers inzicht in hoe ze de visie kunnen doorvertalen naar het coachingsvak. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod: *cultuur en afspraken; *de complexiteit van spel(sport); *tactische vuistregels; *effectief communiceren; *enkele groepsopdrachten.

 

Interesse? Meld je snel aan via: [email protected]

Eerst meer weten? Neem contact op met je lijncoördinator TC of Annemiek van Drunen ([email protected]) als het om de trainingen gaat.